Tag

landscape

Red Cross Blood Drive

By | News | No Comments

Yesterday’s Red Cross blood drive in the Bissinger Room was a huge success – volunteers were able to collect 36 units of blood for those who need it in our community. A huge thanks to Coffman Engineers for partnering with us, the American Red Cross, and all who volunteered their time and resources to donate.

Grand Opening of the ICCU Arena at the University of Idaho

By | Landscape Design, News | No Comments

We had a great time celebrating the Grand Opening of the ICCU Arena at the University of Idaho last weekend. The new ICCU Arena is an amazing addition to campus, and we are honored to have had a part in its design. Bernardo Wills Architects provided landscape architecture services to Opsis Architecture. Our designers coordinated with the civil engineer on issues such as site finish grading, pedestrian and ADA access routes, parking arrangements, hardscape areas, planting schemes, and site irrigation. We are thrilled with the project result and congratulate the University of Idaho administration, facilities department, and students (the Arena’s biggest donors) on this incredible addition that will serve generations to come. #GoVandals

University of Idaho 7th Street Improvements

By | News | No Comments

More from the University of Idaho! The Bernardo Wills Architects landscape architecture team supported the University’s efforts to make improvements to 7th Street as it runs through campus. This project sought to create a more pedestrian-friendly corridor and a better access point to the Pittman Center, where campus tours originate. These improvements allow the University to put its best foot forward in recruiting new students, showcasing the campus’ natural beauty and character.

#30BestOfBWA Whitworth Water District Office and Maintenance Facility

By | 30BestofBWA, Architecture, BWA30Years, Construction, Interior Design, Landscape Design, News | No Comments

#30BestofBWA Many of our operations & maintenance facility projects require a mix of traditional shop and maintenance facilities, as well as administrative office space. In the Whitworth Water District Office and Maintenance Facility, the owner and designers considered how the floor plan and materials chosen would help to marry the two departments. They needed a space where each driver could come in to get assignments, meet as a large group, while (hopefully) not tracking in dirt and debris from their job sites. In addition, access to a shared break and kitchen space allowed for all staff to share meals together. Choosing materials that conform well to shop and office space applications is extremely important, and we know we’ve done our jobs correctly if it all goes unnoticed.