Inland Northwest Bank
Tenant Improvements

Design cashes in on well-planned space.

To accommodate Inland Northwest Bank’s current needs and future growth, BWA helped the financial institution move its administrative team and various departments to the 11th floor of the historic Paulsen Center in downtown Spokane.

A long, narrow footprint; multiple columns; and low ceilings posed a challenge to creating a day-lit office environment that required a large number of private offices.  To overcome this, the design team worked with the building owner, contractor and structural engineers to remove a concrete lid to lift the ceiling as well as create open spaces within the body of offices to make the area look and feel more expansive.  The integration of glass storefront walls and relites allows natural light to enter the space.

Additional design solutions include a centralized, technology-enabled boardroom; multiple reception areas for customer convenience; and linear wood screens to help hide office equipment.

Collaborating with INB’s marketing team, branding opportunities were identified and developed within the space.  This is illustrated in a word collage depicting the company’s values.  Shades of gray and green echoing the bank’s logo inspired the color palette and design aesthetic for the space.

The overall feel is refined and contemporary while the use of natural wood, warm gray tones and stacked stone creates a comfortable and inviting environment for employees.

Specifications

  • Client: Inland Northwest Bank
  • Location: Spokane, Washington
  • Size: 11,453 square feet
  • Completed:  2017